2011. augusztus 20., szombat

HATSUKOI LIMITED













ÉV:2009
RÉSZ:12
KATEGÓRIA:ECCHI,ISKOLAI ÉLET,VÍGJÁTÉK,ROMANTIKUS,SLICE OF LIFE


Történet:
Voltál-e már szerelmes? Szerelmes vagy éppen?
Ezekkel a mondatokkal indít az anime,ami magába foglalja az egész animét,ahogy azt a címe is mutatja(First Love Limited-Első szerelem határai).
Nagyon sok főbb szereplőnk van,mivel itt nincs főszereplő,mindenki egyaránt szerepel részenkénti felbontásban.
Akkor nézzük a szereplőket.
Ott van Ayumi,akinek egy óriási ijesztő iskolás vall szerelmet és fél visszautasítani,viszont Ayumi az ijesztő srác öccsébe szerelmes,Mamaruba,aki egyben az osztálytársa is.Mamaru Yamamotoba szerelmes,aki az a szomszédjuk,de Yamamoto pedig megtagadja a szerelmet....egy ideig,de ezt madj kiderül.
Aztuán ott van Mamaru barátja, Kusuda aki szerelmes Enomotoba.akit csak a külsőségek érdekelnek,mert szerinte az a lényeg,persze csak addig állítja még jobban meg nem ismeri Kusudát. Kusuda és Mamaru barátja, Sogabe,aki szerelmes Enomoto barátnője,Chikurába,de Chikura pedig egy senpaiba szerelmes. Majd ott van Bessho akinek testvérkomplexusa van, és a bátyja, pedig szintén csak szerelmes Yamamotoba.
Legutolsó sorban itt van még Watase, aki a mellei miatt állandóan zavarban van ezért nem úszik többé.
Az az anime egy örök körforgás szerelem terén,kinek összejön kinek pedig marad egyoldalú szerelem,ha már nem is az ecchi miatt,de emiatt tényleg érdemes megnézi.
Nagyon sok szereplő van,de mindegyik kidolgozott van benne valami ami miatt megfogja az embert.
A kategóriákról annyit mondanék,hogy ecchinek nem is annyira mondanám,inkább romantikus viígjátéknak.A vígjáték része nincs túlerőltetve,és a romantikus részek nagyon magával ragadóak,úgy ahogy a drámai jelenetek is. Tetszik benne,hogy még ha egyoldalú is a szerelem,annak is a szereplő a pozitív oldalát próbálja nézni,legalábbis a lányok.A fiúknál ez egy külön poén ahogy próbálják feldolgozni az anime vége feléXD
Egy szó mint száz,ez egy remek és egyedi anime tényleg,mégha eléggé bonyolult ez a ki kit szeret dolog:D

10/10


PILLANATKÉPEK








































2011. augusztus 14., vasárnap

SETO NO HANAYOME













ÉV:2007
RÉSZ:26
KATEGÓRIA:VÍGJÁTÉK,PARÓDIA,ROMANTIKUS,SHOUNEN,ZENÉS


Történet:
Nagasumi-kun és kis családja felkerekedik és elmennek a tenger mellé meglátogatni a nagyit.
A fiú úszik,vagyis lehet inkább nevezni kapálózásnak,de ez nem segít és elkezd lesüllyedni a tenger mélyére.
A halál szélén még megpillant egy sellőt,aki végül a megmentője lesz.
Másnap mikor meséli senki sem hisz neki,de megjelenik a lány, Seto San, aki a tengerfenéken lakó maffiavezér lány. A családot összeszedik és leviszik a mélyre,ahol a a klán feje, a lány anyja és az összes maffiatag körülveszi őket. Ekkor kiderül,hogy amiért a San-chan megmentette a fiút,meg kell halnia neki.Mivel az a törvény náluk,hogyha egy ember meglát egy sellőt,annak kaputt.
Ám jön a megegyezés,vagyis Nagasuminak és Sannak össze kell házasodnia,így mind a ketten élhetnek.
Egy kis üldözés után,ami inkább nevezhető halál elleni futásnak,Nagasumi beleegyezik,hogy elveszi a lányt.
Vissza is utaznak a család, immáron Sannal az oldalukon és Makival,San testőrével, aki ismét csak egy külön figura,és iskolába kezdenek el járni.
Első nap már elég furcsa látványban lesz részük,mivel az egész maffiatag átiratkozott az iskolába,ki-ki valamilyen szakmával.
Ezután jön csak Nagasumi életének az igazi üldözése,nem csak Seto papa részéről,aki már szinte fojtogatóan szereti lányát,hanem a többi maffiatagtól is.
Jönnek még több őrült szereplők itt is csak.
Mikawa Kai, a tengeralattjárós fazon,aki űrruhában járkál az utcán mert zavarja a fény,majd ott van még a szolgája,aki inkább hasonlt egy majomra mint emberre. Jön még Runa-chan, a híres bálvány és egyben San-chan barátnője,aki teljesen mást mutat a kamerák előtt mint amilyen.Mawari, aki rendőr szeretne lenni és az osztályfelelős aki ha leveszi a szemüvegét egy teljesen más ember.

A karakterek rendben vannak a szinkronhangjaikkal együtt(ami valami iszonyat brutálisXD).
Az OPENINGJE nagy kedvenc lett,a zenéje illik a poénos hangulatokhoz.
Ha már poénnál tartunk,az a fő mozgatórugója az egész animének. Millió paródiát lehet benne felfedezni, őrültebbnél-őrültebb karakterek,de komolyan. Nincs olyan rész/jelenet,ahol ne röhögnek az ember. Nálam nem is egyszer volt,hogy könnyekig nevettem különböző jeleneten. Ha az első rész bejön az embernek,akkor végig bejön mert ugyanazt a szintet tartja az utolsó jelenetig,és egyáltalán nem erőltetetten.

10/10,az óriási poénok miatt, és az utolsó 2 rész komolysága miatt.

PILLANATKÉPEK

















2011. augusztus 13., szombat

Nodame Cantabile-Paris-hen













ÉV:2008
RÉSZEK:11
KATEGÓRIA:ROMANTIKUS,VÍGJÁTÉK,ZENÉS,SLICE OF LIFE


Történet:
A 23.részes Nodame Cantabile folytatása, ami 2007-ben jelent meg.
Chiaki és Nodame végre eljutnak Párizsba,ahol egy zeneakadémiára járnak. Beköltöznek új lakásukba,ahol ismét csak szomszédok lesznek. Sőt jönnek új szereplők is(egy otaku srác,egy orosz vakolattól alig kilátszó csajszi, és egy másik Riviera tanítvány),szintúgy ahogy a régiek is(Kuroki és Stresseman).
Nodame egyre jobban úgy érzi,hogy Chiaki lehagyja és egyre távolabb kerülnek egymástól,emiatt van benne pár drámai rész.De ugyanúgy romantikus is,mint például,végre összejön Chiaki és Nodame:) Illetve komolyabban veszik ebben az évadban a felnőtté válást,az összetartozást,és az érzelmek kifejezéseit,nem annyira poénkodják el.Ami még külön tetszett benne,hogy Chiaki jobban kimutatja az érzelmeit.
Ha már a poénoknál tartunk sem szűkölködik ebből sem.
Kiemelném itt az egyik kedvenc jelenetemet amikor Nodame és Chiaki szakítanak, majd kibékülnek.
Azt senki se hagyja kiXD
A zene maradt a régi,sok-sok klasszikus zenével,orkesztrával, de a pozitívum az első évadhoz képest,ahogy itt sokkal több mozgóképből állnak az előadások.
Igazából,annyira semmi új nincs benne,ugyanolyan mint az 1.évad,csak itt ahogy írtam komolyabb hangvételű az egész,így a poénok nem annyira kerülnek előtérbe,inkább a kettőjük közti kapcsolat illetve a zene,és a tanulás.

Egy délután alatt megnéztem,nem untam meg mert akkor nem is néztem volna,de annyira újat sem tudott mutatni az első évadhoz képest,többet vártam volna tőle.
9/10 





PILLANATKÉPEK