2011. november 12., szombat

EVE NO JIKAN





ÉV:2008-2009
RÉSZEK: 6 ONA
KATEGÓRIA:ISKOLAI ÉLET,ROMANTIKUS,SCI-FI, RÖVID RÉSZEK,DRÁMA


Történet
A jövőben járunk, ahol szinte minden háztartásban van már egy robot.
A főszereplőnknek, Rikuo- ék családjában is él egy. Erősen érdeklik őt a robotok, persze próbálja tagadni,mert a tinik körében van egy kifejezés a "dore-kei", ami annyit tesz, hogy képtelen a robotja nélkül élni és nincsenek barátai sem.
Egyik nap Rikuo észreveszi, hogy a robotja olyan utasítást végzett el, amit senki sem adott neki,majd a neki szegezett válaszra hazudott.
Rikuo és barátja, Masaki utánajárnak a dolgoknak, és a robotja koordinátái segítségével ahol járt, eljutnak egy kávézóhoz.
Belépve a táblán az áll, hogy
"Itt a robotok és az emberek egyenlőek."

Odalép hozzájuk egy kislány, Akiko és hosszasan elcseverésznek.
Másnap az iskolában a tanítás végeztével óriási meglepetéssel találja szembe magát a 2 fiú. Akiko egy andriod ,és teljesen robotként viselkedik.Pont úgy ahogy az összes...

A történet végülis nem csak Akiko-ról szól végig,hanem a kávézóba betérő vendégekről,akikről nem lehet eldönteni,hogy emberek vagy andriodok. Később kiderül, hogy a robotok is ugyanúgy érző lények mint az emberek....

VÉLEMÉNY:
Nagyon tetszett. Egyedi volt a története és a hangulata is. Az ahogy a robotok el vannak nyomva,miközben éreznek, szerintem szomorú volt, de itt a kávézóban maguk lehetnek. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor meleg bárba megy az ember. Filmileg pedig az Én, a robot című film ugrott be először.
A rajzolás nagyon szép. A karakterdizájn már annyira nem jött be,de az érzelmek az arcukon igen.
Ez a 6 ONA, nem is. 5 ONA és a 6.OVA mivel az első 5 rész 15 percesek és a 6. rész pedig 27 perces. Szóval ez a 6 rész többet nyújtott nekem mint akár egy 26 részes sorozat, amiből már volt kb. 1000 ugyanolyan.
Ezt tényleg csak ajánlani tudom!!!!
2 óra alatt bőven meg van:)


10/10


PILLANATKÉPEK









MITSUDOMOE ZOURYOUCHUU!



ÉV:2011
RÉSZEK:8
KATEGÓRIA:VÍGJÁTÉK,PARÓDIA,SEINEN,ISKOLAI ÉLET


Történet:
Ugyanott folytatódik ahol abbamaradt. Vagyis inkább tovább történik az ökörködés és a félreértések sorozata.

Igazából többet nem is tudok írni, akinek tetszett az 1.évad annak ez is tetszeni fog,csak egy kicsit már uncsibbnak találtam.

9,5/10




PILLANATKÉPEK














2011. november 8., kedd

MITSUDOMOE





ÉV:2010
RÉSZEK:13
KATEGÓRIA:VÍGJÁTÉK,SEINEN,PARÓDIA,ISKOLAI ÉLET




Történet


Óriási poénok és még annál is óriásibb félreértések!!


Yabe Satoshi újdonsült tanár  megkapja a 6-3 osztályt,ahová jár egy 3-as ikerpár,akik nagyrészében adják a viccek és félreértések forrását.
Az egyes számú,Marai Mitsuba,akinek az a mániája,hogy őt kell csak imádni. Szereti a gyerekes bugyikat.Emellett le szeretne fogyni.
A kettes számú iker,Marui Hitoha, aki állandóan a pornómagazinokat olvassa. Mindenkit elrémiszt mellől olyan nézése van a csajnak.
A hármas számú, Marui Futuba, aki mell-mániás,de szó szerint. Jól rajzol(de itt is mindig befigyel akármit rajzol is a mellek),nagyon erős és ezekből is vicces helyzetek kerekednek ki. Ő a legártatlanabb a testvérek közül.


VÉLEMÉNY
A történetről igazán nem nagyon lehet sokat írni,mert az egész a félreértésekről,beszólásokról,és a képileg vicces helyzetekről szól.
Ilyen pl,hogy párat említsek az egyik kedvencem amikor a Marui testvérek otthon hagyták a bugyijukat,majd úszás óra után elmennek keresni,de nincs sehol. Ekkor az összes fiút átkutatják,majd eközben az apuka leskelődik mert elhozta a bugyikat,de végül a tanár kerül a középpontba mint perverzXD Halálos poénok vannak benne. A Seitokai Yakuindomo és a Kuragehime óta nem röhögtem ennyit tényleg.
A karakterdizájn nekem nem jött be ezért is vártam eddig az animével,de a végén már megbántam.
Az OPENINGJÉÉRT pedig plusz egy pont.



10/10




PILLANATKÉPEK