2012. március 31., szombat

2011-2012 téli szezonbéli valamire való animék

Highschool DxD




Kategória: ecchi,mágia,romantikus, vígjáték,misztikus

Részek: 12 (2012.január 6- 2012 március 23)


Történet:
Issei és 2 barátját örök perverznek lehetne leírni. Mindig kukkolják a lányokat, akik nem nézik jó szemmel.
Egyik ilyen kergetőzés után egy bokorban megbújva, Issei megpillantja a vörös hajú, Rias senpai-át, aki a suli legnépszerűbb diákja a csinos idomai miatt.
A fiú hazafelé tart, amikor egy lány szerelmet vall neki. Elmennek randizni és a randi végén, enyhén kifejezve azt kéri tőle a lány, hogy haljon meg Issei. A fiú azt hiszi csak rosszul hallotta, de kiderül mégse, mert a lány egy bukott angyal, és Issei-ben érzik, hogy van egy képessége amivel csak rosszat hozhat a bukott angyalokra. A lány feladata pedig, hogy ha kiderül igaz-e ez, akkor végezzen a fiúval. Szegény Issei nem tudja miért is, de megölik, ám utolsó pillanatában még Rias jut eszébe, és ezáltal megmenekül.
Másnap reggel Issei felébred és azt hiszi csak álom volt az egész, de később kiderül, hogy mégsem.
Aki megmentette, vagyis Rias egy démon,aki ezáltal, hogy megmentette őt, szolgájává vált......


Szereplők
Issei mit főszereplő fiú, hát ő a poénok fő forrása, ekkora perverz embert a világ ritkán lát. Na meg a később kifejlesztett technikája kicsapta a biztitXD
Rias  már komolyabb és nem egy kis nyávogós csajszi mint a legtöbb animében.
Mellettük lesz még Akeno, a kedves, de belül egy szadista nőszemély,
Asia, az örök jóindulatú apáca, Kiba a kardforgató lovag, és Koneko az erős bástya.


Vélemény:
Hát mit is mondjak erről? Először bele sem akartam kezdeni, mert az a gondolat keringett bennem, "Biztosan ismét csak egy tömeggyártmányú ecchi giga mellekkel". Ehelyett!!!! Igaz, hogy giga mellek vannak benne, de egy érdekes történet is bujkál mellette, ami már az 1.résszel megfogott magának, és kitartott a maradék 11 részben is. Ecchi létére a kemények közé tartozik, gondolok itt arra, hogy semmi cenzúra( oké 1 van, de csak az 1.részben). Nem csak az ecchi résznél, hanem a véresebb részeknél is.
A zenéje tetszett megint csak a maga klasszikus hangzásaival.
Az OPENING és ENDING páros is megkapó, nem tudom melyik is tetszik jobban.
A szereplőkkel is meg vagyok elégedve teljes mértékben.
A pozitívum ismét csak, hogy ez nem hárem ecchivé avanzsált át. Az olyanoktól már herótom van.
Összességében, téli szezonból óriási mellek ide vagy oda ez volt a kedvenc animém.
Nagyon reménykedem egy 2.évadban mert a light novel már előre van haladva az 1.évad történéseihez képest ahogy hallottam, és a BD-k is szépen fogynak:)

10/10


PILLANATKÉPEK



















Inu x Boku SS




Kategória: misztikus, ,romantikus, vígjáték, természetfeletti, shounen

Részek: 12 (2012 január 13- 2012 március 30)


Történet

"Maison de Ayakashi ismertebb nevén Ayakashi Kan. Egy luxus apartman komplexus, tele testőrökkel. Titkon, ez egy olyan hely, ahol az emberek, akik részben természetfeletti teremtményektől származnak. Egy különc emberektől teli hely. Ez a hely, ahol találkoztam a titkosszolgálati testőrömmel, Miketsukami-val."

Rirchiyo ma költözik be az Ayakashi Kan-ba, ahol hozzá hasonlóan, természetfeletti teremtményektől származó emberekkel fog együtt élni, és kezdeni az iskolát.
Felfelé próbálja húzni a dobozait, amikor egy leesik és segítségére ott terem, Miketsukami, aki elmondja, Ririchiyo testőre lesz. A lány tiltakozik, mivel azt gondolja, megint csak a családja akarja ezt és hozzá méltó módon akarata ellenére is próbálja megsérteni.
Miketsukami viszont képes az életét is feláldozni azért, ha a lánynak nincs rá szüksége, ehhez pedig egy kardot nyom a lány kezébe, hogy végezzen vele.Ez igazán poénos sikeredett.
Na tovább.
Ririchiyo elfogadja a fiút testőrének, aki elmondja nem a családja bérelte fel, hanem saját önszántából akar mellett maradni, hogy szolgálhassa.

Igazából nem tudok már többet írni erről a történetről, mert nem történik semmi. Inkább a szereplők ökörködnek, és pár átváltozás van, illetve a szerelmi viszony, ami elnyújtott.

Szereplők:

Első párosunk

Ririchiyo a loli típus, aki gyermekkora óta magányos a családi körülményei miatt, így felépített maga köré egy falat, amivel távol tartja magától az embereket. Vagyis sértgeti őket, még ha nem is akarja.

Miketsukami, a szomorú szemű testőr, aki Ririchiyo minden kívánságát lesi, amit túlzásba visz. De hát az anime során kiderül miért is ragaszkodik ennyire a lányhoz.


Második párosunk


Kagerou, őt említeném meg harmadiknak, mint kedvenc mellékszereplő egyén. Igen, ő egy egyén!! Még hozzá a sorozat legnagyobbika. Az szadomazo mániájával a halálba kergeti már a többi szereplőt, de minket nézőket halálra röhögtet.

Neki a testőre,Karuta, akinek a világ összes étele nem lenne elég.


Harmadik párosunk

Natsume a nyuszifüles hajráfos srác, aki  állandóan bohóckodik.

Az ő mestere, Watanuki, akit mindig piszkálnak és kihasználnak az átváltozott formájában.
Természetileg keménynek próbálja belül mutatni magát, de egyébként érző szívű ember.


Az utolsó párosunk

Nobara, a leszbikus nő, aki bukik a loli és az aranyos lányokra, és ezt nem is rejti véka alá.

Testőre, Sorinozuka, aki gyerekkori barátja Ririchiyo-nak.


Emellett még az Ayakashi Kan-ban dolgozó személyzet is kap szerepet, akik szintúgy mint a többi szereplő, bolond.
Ott van a mixerpapa, aki macsónak képzeli magát, aztán az ő fia a szakács, aki kb. 10 éves, a transzvesztita takarító"nő", és a legcukibb alakú másik cseléd. Majd az utolsó karakter még a recepciós, akiről először a Seto no Hanayome San papája jutott eszembe, de ez csak a látszikXD

Vélemény:


Ez egy kellemes hangulatú anime, ami aranyos és megható is egyben. Történés, ahogy írtam abszolute nagyon kevés van, de ez a hangulata feledteti az emberrel. A szereplők szintúgy aranyosak.
Az OPENING ami nagy kedvencem lett mind a képi világa mind a zenéje miatt. Ending azt hiszem ha jól számoltam 5 is készült hozzá, és nekem a Kagerou ENDINGJE  nyerte el legjobban a tetszésemet. Megmutatja milyen beteg is az az ember.


9/10

Talán remélem lesz 2.évad ennél is, de kevés esélyt látok rá a befejezés miatt.

PILLANATKÉPEK

















Another


Kategória:thriller,misztikus,tragédia,dráma

Részek: 12 (2012 január 11- 2012 március 27)


Történet:

Sakakibara Kouchi a fővárosból érkezett diák, aki egy új iskolában kezdi meg 3.évét. De mielőtt elkezdhetné összeesik a tüdeje és kórházba kerül. Ott találkozik Misaki Mei-jel, aki épp a boncterem felé mendegél,azzal a mondattal, hogy "Megkeresi a másik felét."
Kouchi májusban elkezdi végre tanulmányait, de az osztályban van egy fura légkör, amit mindenkin lehet érzékelni. Kiderül, hogy Kouchi ugyanazzal a Misaki Mei-jel jár egy osztályba, akivel találkozott korábban, de az osztályból mindenki levegőnek nézi, amit nem ért miért is pontosan. Misaki pedig mondja neki, hogy ő se szóljon hozzá, mert abból csak rossz sülhet ki.
Hát ebben igaza lett, ugyanis van az osztálynak egy titka, vagyis inkább átka, ami még 26 évvel ezelőtt kezdődött és azóta sem állt le. Minden évben a 3-3-as osztályjal történik meg és van egy plusz fő aki miatt, de a plusz fő még maga sem tudja, hogy ő az....


Tudom elég bonyolultan hangzik az utolsó mondat, de nem igazán akarom lelőni a poént, hogy ennél több spoilert írok.


Vélemény

Elég hamar be lett jelentve tavaly, így valami nagyra számítottam ettől az animétől. 
Végeredményképp egy igazán hátborzongató, de nem a horrorba átmenő animét kaptam.
A hangulata teljesen rendben van, és végig gondolkodik az ember, hogy ki is lehet a plusz fő, aki miatt történnek a dolgot. Nem lehet eldönteni, mivel a készítők ide-oda terelik a gyanút a különböző szereplőkről. A hangulathoz visszatérve, pár részről vagyis inkább halálról a Végső állomás mozifilmek jutnak az embernek az eszébe.
Az OPENING -je elég ütősre sikeredett. A szereplőket viszont nem igazán tudtam megkedvelni. 
Mindent egybevetve, jó kis anime volt.

9/10


A light novel írója bejelentette, hogy készül az Another 2 light novelja más szereplőkkel persze, így talán lehetséges, hogy lesz 2.évad, ismét csak reménykedek.

 

PILLANATKÉPEK





2012. március 8., csütörtök

FIGYELEM!!!!!!

Mostantól csak olyan animékhez fogok ismertetőt és véleményt írni, amelyiket tényleg ajánlanám, nem az összeset.