2013. június 20., csütörtök

Kono Danshi, Ningyo Hiroimashita.

AnimeAddicts-ra írt ismertetőm



RÉSZEK: 1

KATEGÓRIA: SHOUNEN AI, VÍGJÁTÉK





„Szeress, szeress, mert magányos vagyok."

Elválasztó

Előzmény
A Kono Danshi sorozat első OVA-ja 2011 őszén jelent meg Kono Danshi, Uchuujin Tatakaemasu néven, aminek ugyancsak Yamamoto Soubi a rendezője. A megjelenést követő óriási sikertől felbuzdulva tavaly novemberében elkészült a folytatás, amelyben egy teljesen új sztori kelt életre. 

Elválasztó

Történet
Kawauchi Shimát, nagyapja halála nagyon megviselte, mivel kiskora óta ő nevelte. A temetés estéjén a fiú kiment a hamvakkal a tengerhez és véletlenül beleejtette azt. Utánaugrik, de mint kiderül, nem tud úszni, így megmentésére egy férfisellő siet. Shima elsírja neki bántatát magányáról, így a sellő mellette marad és vele fog élni.
A fiú az Isaki nevet adja neki, aki egy kis felfújható úszómedencében tengeti napjait a nappali közepén és napról-napra egyre közelebb kerülnek érzelmileg egymáshoz.

Elválasztó

Megvalósítás
Az OVA az elődjéhez hasonlóan ismét a magány és önmagad elfogadásának témáját feszegeti. A grafika, az animáció színvonala, egyedisége megmaradt minden tekintetben. A szinkronszínészek szintén nagyszerűen teljesítettek, nem hiába ennyire ismert nevek. Az első OVA-tól egy kis eltérés mégiscsak megfigyelhető. Míg az előzőben leplezve éreztették a shounen ai vonalat, itt nyíltan teszik azt, emellett több vígjáték elemet is csempésztek bele.

Úgy gondolom az első OVA méltó folytatása, aminek remélhetőleg lesz folytatása. Én bízom benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése