2013. június 24., hétfő

Skip Beat "A manga"

Tudom, hogy animékről kellene írnom, de muszáj egy kivételt tennem, hisz ez egy mestermű.
2010 őszén meg az animéjével, és borító alapján azt gondoltam "Fúj milyen csilli-villi cucc ez, van ennek értelmes története? De akkor miért kapott ilyen jó kritikákat? Biztos nem lehet rossz."
Belenéztem. Első rész első fele "Hát ez tök átlagos, random főszereplő lány, egy szőke bishi és egy bárgyú barna srác. Mi lesz ezen annyira jó?"

Az előbb említett ominózus kép



Azután jött az anime második fele, ahol pofára estem. Az addig szende, szeretetteljes főszereplő lány, Kyoko hirtelen átváltott egy teljesen ellentétes karakterbe. Onnantól pedig nem volt megállás.
Majd ahogy végignéztem az animét (3 nap alatt és az első 67 fejezetet dolgozza fel), elkezdtem a mangáját, és azóta is töretlen sikert aratott nálam mint BESTEK BEST-JE manga pedig közel s távol 3 éve olvasom, de ennél jobbat nem találtam és nem is fogok.

Történet röviden azért

Mogami Kyoko gyerekkori barájájval és plátói szerelmével, Fuwa Sho-val felköltözik a fővárosba, mivel a srác sztár szeretne lenni. Ezalatt Kyoko éjt nappallá téve dolgozik, hogy még ő a megélhetésükről felel, addig Sho az álmát üldözi, és egyre jobban befut mint énekes. Emiatt egyre ritkábban találkoznak, ha pedig találkoznak is, csak veszekednek.
Sho ellenfele/ellensége, a híres színész, Tsuruga Ren, akit Japán legsármosabb férfijává választottak. Sho a nagy önelégültsége miatt ezt nem tudja nézni, és le akarja taszítani a srácot.
Kyoko egyszer munka után, Sho-nak kaját akar vinni, amikor szerencsétlenségére, (aki később inkább szerencsének tudható be), meghall egy beszélgetést, ahol Sho lehordja a lányt a sárga földig a kinézete miatt, meg hogy csaj azért hozta magával, mert már gyerekként is Kyoko egy szolga volt számára.
A lánynak sem kell több ( és itt jön a csattanó), a szívében lakozó démonok előtörnek, a szíve belakatolódik és Kyoko bosszút esküszik a fiúnak.



Erre a fiú azt a választ adja, "Az egyetlen amivel bosszút tud állni rajta, ha felé kerekedik a showbiznisz világában.".
Kyoko új frizurát nyírat, és jelentkezik az LME tehetségkutató céghez, ahol az első meghallgatás után kiderül az elbukásának mivolta. A lányban meghalt az az érzelem, hogy szeretet, így kisebb cécó után, de bekerül az újonnan nyitott Love Me részleghez.
Csak hogy az LME-nél van a színész Tsuruga Ren is, aki  tudja Kyoko indítékát amiért sikeres akar lenni, így megveti a lányt, és ahol tudja keresztbe tesz neki.





 Idővel a kapcsolatuk változik, közös filmben szerepelnek, kiderül gyerekkori barátok, és végül Ren beleszeret a lányba.
Ez az egész teljes klisé halmaznak hangozhat, mert ahogy látom én is úgy tudnám be ha nem ismerném.

Az anime nem feldolgozott fejezeteiben (67.-201.fejezetig -jelenleg ennél tart-) egy nagyon jól kidolgozott történettel állunk szemben. Ahol abbamaradt az anime onnantól indul be a történet, Kyoko is elég sok szerepeket kap, Kyoko-Ren szerelmi kapcsolata fejlődik, Sho pedig még mindig nem tett le arról, hogy a lányt maga mellett tartsa mint egy szolga, mivel úgy gondolja még az övé....
A grafika a 11 hosszú év alatt gyönyörűen felfejlődött. A mostaniak elképesztően kidolgozottak.
A történetre is ugyanaz elmondható. Nincs unalmas fejezet, részletesen minden meg van magyarázva, minden a helyén van, nincs olyan ami csak úgy lógna a levegőbe, mindennek van értelme, ha még most nem is, a későbbiekben biztos lesz.
A karakterek egyediek, kidolgozott belsővel és szép külsővel rendelkeznek.
Kyoko a legjobb női karakter akivel életem során találkoztam. A legjobb shoujo női főszereplőhöz képest, ő gondolkodik, nem nyávog, erős személyisége van, aki saját lábán akar megállni.
A műfajbeli dolgokról pedig még nem is ejtettem egy szót sem.
Dráma csak az elején van pár jelenet, onnanstól csak vígjáték és romantika.
A többi shoujo mangához képest, itt a fiúk helyett a lányok szolgáltatják a humor legtöbbjét.


Kyoko szerepei
 


 - véletlenszerű első szerep, bár csak pár órára (egy gazdag lány)















-Bo, a Bridge Rock című műsor kabalacsirkéje








 -az első igazi szerep, a Kurara reklámfilmforgatásán





- Fuwa Sho PV-jében egy angyalt alakít























- Hongo Mio a Dark Moon-banm ahol Tsuruga Ren-nel játszik együtt


























-Natsu-ként a Box "R"-ben, egy zsarnok középiskolás lány




















- Setsuka Heel, Cain Heel húgát alakítja( aki Tsuruga Ren)., aki testvérkomplexusban szenved és a kapcsolatuk már gyanús



PILLANATKÉPEK























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése