2013. október 29., kedd

TOP 20 LEGJOBB FÉRFI ANIME KARAKTER

Ahogy a cím mutatja, összegyűjtöttem a számomra legjobbnak vélt 20 legjobb férfi anime karaktert, ami végül 19+1 lett, amiből 19 a legjpbb, illetve az az egy szem pedig a legutáltabb.
Tehát mivel csak anime szereplőkről van szó így a mangabelieket hagytam.


Kezdem a legutáltabbal, ő pedig akkor legyen "20." aki nem más mint

Itou Makoto - School Days (aki látta nem kell magyarázkodnom, hogy miért lett e cím nyertese)











19. Shiki-Natsuno Yuuki







18. Gantz- Kurono Kei





17. Kuragehime- Kuranosuke







16. Rose of Versailles- André







15. Kaichou wa Maid-sama- Usui Takumi







14. Phantom: Requiem for the phantom- Zwei






13. Hyouka- Oreki Houtaro








12. Highschool DxD- Hyoudou Issei







11. Ouran Highschool Host Club- Tamaki Souh







10. Neon Genesis Evangelion- Ikari Shinji







09. Yahari Ore no Seishun- Hikigaya Hachiman







08. Full Metal Panic- Sousuke Sagara







07. The World God only Knows- Katsuragi Keima






06. Death Note- L







05. Dragon Ball Z, Dragon Ball GT- Vegita









04. Great Teacher Onizuka (GTO)- Onizuka


avagy milyen egy családlátogatás Onizuka módra xD



03. Death Note- Light







02. Steins;Gate- Okabe Rintarou







01. Code Geass- LeLouch




2013. október 19., szombat

Rose of Versailles





Év: 1979-1980
Epizódok: 40 rész
Kategória: dráma, kaland, történelmi, shoujo, tragédia




1759
Jarjeyes nemesi család egy új taggal bővül, az apának viszont nem tetszik, hogy eddig csak lányai születtek, így az utolsó gyermekről eldönti, fiúként fogja felnevelni, így az Oscar nevet kapja.

1773
Oscar immár 14 éves férfiként éli mindennapjait, legjobb barátjával André-val, aki gyerekkora óta vele van.
Édesapja úgy érzi eljött az idő, hogy "fia" végre beálljon a Királyi Testőrséghez mint parancsnok, és szolgálja a nemsokára érkező új koronahercegnőt, Maria Antoinette-t, aki szövetség révén most érkezik, hogy hozzámehessen a francia koronaherceghez.
Oscar eleinte teljes mértékben ellenzi, de végül belemegy, és Marie Antoinette egyik legközelebbi barátja lesz.
A történet során mindent találunk.
Marie Antoinette-hez való közeledőket akik csak a pénzre hajtanak,cselszövések, szerelmek, annak elvesztését, drámát, tragédiát, izgalmakat, kalandokat, jó kis harci jeleneteket (főleg a vége felé).
De végső soron amit az anime bemutat az Marie Antoinette uralkodását, ahogy éheztette népét még ő gazdagságban tengeti mindennapjait, ami a francia forradalomhoz vezet.. Persze ez megtörtént eseményt dolgoz fel.
Illetve a másik szemszög pedig Oscar Francios de Jarjeyes, aki végül is a főszereplőnk.
Legtöbbször az ő szemszögéből látjuk az eseményeket.
Az anime története 1773-tól egészen 1789-ig dolgozza fel a történelmet, vagy Marie Antoinette Franciaországba való jövetelétől fogva teljesen a királyi család megbukásáig.


Vélemény
Teljesen hiteles, érdekes mű egy nagyszerű történettel, ami a valódi történelemből merít ihletet.
Az elején nem gondoltam volna, hogy a vége ilyen komoly és drámai irányba fordul át, de pont ez volt a legjobb! Meglepetéseket is sorra tudott okozni, a végén pedig úgy sírtam mint egy kisgyerek, sőt még éjjel arról is álmodtam, és heves szívdobogásra ébredtem. Igen! Ilyen extázist okozott a vége.
Na de vissza.Marie Antoinette fellengzősségét rohadtul gyűlöltem, ahogy magát a nőt is. Egy naív, befolyásolható ember, aki végig el volt telve magától, hogy ő egy nemes.
Bár a király sem jobb. Döntésképtelen és szintén könnyen befolyásolható.
Problémám a történettel nem volt mikor ők szerepeltek az első 20 részben kb., de úgy a 25.-27. epizódtól amikor már teljesen Oscar volt a főszereplő, és érződött a közelgő forradalom, na onnantól egy óriásit ugrott a szememben ez az anime. Onnantól számomra epic lett minden egyes perce, történése.
Külön örültem, hogy az elején André karaktere csak úgy lógott a levegőbe, de a végére már Oscar szintű főszereplővé vált majdnem, és ugyanannyira meg is szerettem őt is.
Na és ott van Oscar. Imádtam, nem tudok rá többet írni. Az ő karaktere úgy volt jó ahogy volt, ezen nincs mit firtatni. 
Ritka az ilyen erős egyéniséggel, karizmatikával bíró női karakter, ami az elmúlt években ilyen szinten kb egyenlő volt a nullával. 
Fersen-t pedig amennyire kedveltem az elején úgy csúszott a hapsi egyre lejjebb a leejtőn.
A grafika a korához képest szép, de egy remake-t nem vetnék meg!
Az opening zenéje kellemes.
Még ha az egész sorozatot újra nem is nézem meg, de a 25.résztől még párszor biztosan.
Ahogy haladtak a részek, történések úgy kúszott felfelé a pontozásom is. 
Először 8 pontot akartam adni, de a végen a katarzis egy 9-esre felhúzta.
Ennyi, ez egy mestermű tényleg. Nézze meg aki csak teheti, mivel maradandó élményt 100% hogy nyújt.


Egy nagyon nagyon nagyon erős 9/10 ami erősen súrolja a 10 pontos alját, mintha 9,9/10-et adnék.



PILLANATKÉPEK



































2013. október 2., szerda

The World God only Knows 3



A KamiNomi animés verzióját már a kezdetektől követem, akkoriban ismerkedtem pont a szezonos animék "kínzásával", amikor is várni kell egy hetet a következő részig.
Majd télen bejelentették a 3.évadot, és madarat lehetett volna velem fogatni, hisz egyáltalán nem vártam.
Bár kimaradt közel 80 fejezet és egyből a Istennők ívéhez ugrottak, vagyis más néven The World God only Knows- The Godessess arc (Kami Nomi zo Shiru Sekai 3- Megane-hen)-hez.
Amit a cím is takar, az előző két évadtól eltérően ahol a meghódítandó lányoknak külön jutott 1-2 vagy akár 3 rész a meghódításra, itt egy főszálon fut a cselekmény, a már meghódított lányok egy részével.



Történet

 Katsuragi Keima éli továbbra is mindennapjait kizárva teljesen a valóvilágot "elmenekülve" a dating sim (randiszimulációs játékok) világába.
Ám ezúttal nehéz feladatot szabott ki a sors számára. Még eddig azzal volt elfoglalva, hogy magába bolondítsa az adott lányt, ezzel kiűzve a belebújt szökött lelket a pokolból, most Istenségeket kell keresnie.
Diana, az egyik korábban meghódított lány vázolja fel. Keima-nak a helyzetet, miszerint a közelében az eddig meghódított lányokban, lakoznak a testvérei, az Istennők, és emlékeznek a hódításra.
Ekkor jön a nehézség.
Kanon (az 1.évad során egyik meghódított lány) bevallja Keima-nak, hogy emlékszik mindenre és még mindig szereti, így a benne lakozó istenség, a szerelem erejétől visszanyeri erejét.
Csakhogy a régi pokolból egy Vintage nevű szekta vissza akarja állítani a régi poklot, és ennek érdekében meg kell ölniük az összes Istenséget.
Kanon az első áldozat akit leszúrnak, de még megmenthető, aminek az időtartama 1 hét.
Tehát Keima-nak a maradék 4 Istenséget meg kell keresnie azon időn belül, újra meg kell hódítania, és ki kell hoznia belőlük az Istenséget...


Vélemény
Erről nehéz írni, mert valami elképesztően jól sikerült, bár az utolsó rész tényleg hagy kivetni valót maga után egyes helyen.
Nem vártam tőle semmit, max mint az előző két évadhoz hasonló kellemes szórakozást, és mivel a 2.évad vége úgy lett, mintha előrevetítették volna a 3.évad lányait, így nem is néztem meg semmi PV-t, mert teljesen biztos voltam benne.
Erre már az 1.részben meglepetés ért, hogy itt nincsenek azok a lányok, hanem főszálon fut a cselekmény. Először kicsit csalódott voltam, de mire az 1.rész véget ért, teljesen eltűnt ez. Magába szippantott az egész egyre jobban epizódról-epizódra. Amikor már azt hiszed nem lehet jobb, jön a következő rész és rátesz egy lapáttal.
Keima pedig egy eddig ismeretlen, emberi oldaláról mutatkozik be, ahol még a végén sír is. Én meg vele szomorkodtam. Az utolsó rész címe (Első szerelmem emlékei), pedig még mindig számomra egyértelműen a Chihiro iránti érzéseire utal. Az utolsó rész utolsó jelenete olyan szívszaggató köztük, meg a koncertes &| &| &| 
Bennük meg van az a plusz, az a "chemistry", amit hiányolok Keima és a többi lány között. Mondjuk én amúgy is Chihiro párti voltam mióta régebben elolvastam ezt az ívet. Szóval kérem a sensei-t hogy a végén hozza össze őket !please[/spoiler] 
Visszatérve sokkal jobban tetszik Keima-nak ez a karaktere, de emellett neki adom az animebeli Hugh Hefner címet is, hisz oly szinten fűzi egyszerre a lányokat, hogy ezt annak a sok töketlen háremhősnek titulált balekoknak is tanítani kellene. Nálam ilyen téren egyértelműen No.1 nyertes.
A történet pörgött, és bár maradtak ki oldalak, sőt fejezetek is(nehéz is lett volna 70 fejezetet 12 részben elkészíteni), de végig fent tartja az érdeklődést pont a pörgőssége miatt.
Az OPENING az eddigi évben az Attack on Titan mellett a legjobb, de lehet ez jobban is tetszik.
Az első ED nem tetszett, viszont a Kanon-os verzió olyan egyszerű, letisztult volt mégis gyönyörű.
Ritkán érzem azt, hogy annyira izgatott vagyok egy rész nézése közben, hogy nem bírok egy helyben ülni, de itt minden percben ez volt.
Mióta animézek, illetve inkább mióta szezonos animéket nézek, ez még csak 2x fordult elő velem (AnoHana, Aquarion Evol).
Szóval nálam az egyértelműen, végre az idei évben indul animék közül először ki tudok osztani egy óriási 10 pontot és ment a kedvencek közé.

Tehát 10/10


PILLANATKÉPEK